woensdag 14 juli 2010

Courgette-ui-geitenkaaspizza

Creatief met courgette. Dat zal ik de komende tijd wel moeten zijn. De courgettes in mijn volkstuin beginnen rijp te worden. Ik heb een rechte groene courgette, een rechte gele courgette en een groene bolcourgette in de tuin staan, dus gelukkig is enige variatie mogelijk. De bolcourgette was een welkomstcadeautje van mijn tuinoverbuurman. Een foto hiervan volgt binnenkort.

Pizza met ui, courgette en geitenkaas

  • 4 pizzabodems
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes tijm
  • 1 dl crème fraîche
  • 400 gram courgette
  • paar takjes munt, blaadjes fijngehakt
  • 125 gram zachte geitenkaas
Verhit een klein scheutje olijfolie in een kleine koekenpan. Fruit hierin de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg de tijmblaadjes toe. Doe er een halve eetlepel water bij en laat op zacht vuur ±15 minuten smoren totdat de ui zacht en zoet is. Roer dan de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Dit is je saus voor op de pizza.
Verhit een grilpan tot gloeiend heet. Snijd ondertussen de courgette in plakjes van 2-3 mm dik.Bestrijk de hete grilpan met een klein beetje olijfolie en gril de plakjes courgette. Na 2-3 minuten kun je zo omdraaien. Leg ze op een bord en bestrooi ze met de fijngehakte muntblaadjes.
Verwarm de oven voor op 225 C. Zorg ervoor dat als je de pizza´s samenstelt, de oven voorverwarmd is.
Bedek een pizzabodem met 1/4 deel van de saus. Verdeel hierover 1/4 deel van de courgette en 1/4 deel van de geitenkaas. Maak de andere pizza´s net zo.
Bak de pizza´s in ongeveer 7 minuten gaar en knapperig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen