vrijdag 9 juli 2010

Slawrap

In mijn tuin heb ik geen sla. Niet dat ik het niet lekker vindt, maar met een krop sla doe ik te lang, zeker als manlief op reis is. Als de sla oogstklaar is, moet hij ook snel van het land af en je kan sla niet invriezen, dus ik verbouw liever wat anders. Maar ja, ik zit nu toch met een (grote!) krop sla uit de tuin. Gekregen van een medetuinder.


Het is romainesla of bindsla, de sla die in een ceasarsalade wordt gebruikt.

Op allerlei manieren probeer ik de sla te verwerken, en dit is er één van. En natuurlijk ook weer rucola, want dat heb ik op het moment ook in overvloed.


Slawrap

(2 stuks)
  • 2 grote slabladeren, gewasen en drooggedept
  • stuk komkommer van 5 cm, in kleine blokjes
  • handje rucola, wat fijner gescheurd
  • 1/2 eetlepel fritessaus
  • 1/2 eetlepel yoghurt
  • 1/2 theelepel mosterd
Meng fritessaus, yoghurt en mosterd in een kommetje. Roer de komkommerblokjes en rucola erdoor. Schep de salade op een slablad en vouw/rol dit er omheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten