vrijdag 2 juli 2010

Sticky ricepudding

afbeelding-glutinous-rice-kleefrijst

Ooit hebben wij dit als toetje bij een oud-collega van manlief gegeten. En die laatste is er helemaal weg van. Laatst kwamen wij het weer een keer tegen. Dus toch maar op zoek gegaan naar sticky rice. En gevonden bij de toko. Inmiddels is de zak al weer bijna leeg. 


Kokosrijstpudding met kokossaus

  • 200 gram sticky rice
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 mango, in schijfjes
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte 8 dl water op 200 gram rijst, en dan is nog niet al het water opgenomen. Aan het water waarin je de rijst kookt voeg je 2 lepels suiker en het zout toe. Giet de gare rijst af en schep de rijst in een grote schaal. 
Doe de kokosmelk in een bakje en roer goed door zodat je een homogeen geheel hebt. Sprenkel de helft van de kokosmelk over de warme rijst. Als het goed is neemt de rijst het grootste deel van de kokosmelk op en krijg je een plakkerige rijstpudding. Laat verder afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Breng de rest van de kokosmelk met de basterdsuiker aan de kook. Meng de maizena met een lepel water in een klein kommetje. Bind de kokende kokosmelk met de aangemaakte maizena en laat nog even doorbubbelen. 
Serveer de koude pudding met de hete, mierzoete saus en mangoschijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten