Forel uit de rookpan met tomatensaus
(3 personen)- 2 forellen, schoongemaakt
- 3 tomaten
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- paar takjes tijm, alleen de blaadjes
- peper, zout
- 1 dl crème fraîche
Doe een theelepel houtmot (ik gebruikte maple - esdoorn) in de rookpan. Bekleed de uitlekplaat met een stuk aluminiumfolie. Leg de 2 forellen op het rooster en sluit de rookpan op een heel klein kiertje na. Zet de pan op halfhoog vuur en wacht tot je de rook ruikt en ziet. Sluit de pan dan helemaal en zet de kookwekker op 20 minuten.
Maak ondertussen de saus: Snijd hiervoor de tomaten in kleine blokjes. Meng met de bieslook, tijm, wat peper en zout en crème fraîche. Verwarm vlak voordat de forel klaar de saus 1-2 minuten in de magnetron en roer even door.
Als de forel gaar is, verwijder je vel en graten en leg je de filets op een warm bord. Schenk de helft van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten