Dus wat moet je met ruim 300 gram rucola? Ik heb er soep van gemaakt. De soep was lekker maar ik vond het meer naar spinazie smaken dan naar rucola. Het peperige van rauwe rucola was een beetje weggevallen. De kleur was wel fantastisch: knalgroen. De groene kleur blijft beter behouden als je geen deksel op de pan doet. Gezien de uitkomst zou ik dit recept niet met rucola uit de supermarkt maken. Dan wordt het wel een duur soepje.
Rucolasoep
(± 1,2 liter)- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 kleine aardappel, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 1/4 rode peper, in kleine stukjes
- 300 gram rucola
- 2 groentebouillontabletten
- beetje crème fraîche
Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en aardappel even en voeg dan de knoflook en rode peper toe. Doe het deksel op de pan en laat op het laagste vuur 10 minuten smoren.
Voeg dan 1 liter kokend water en de groentebouillontabletten toe. Als de soepbasis weer kookt, voeg je de rucola toe. Laat 1 minuut koken en pureer de soep dan - in gedeelten - in de blender. Laat hem flink draaien zodat de rucola heel fijngemalen wordt. Proef of er nog zout of peper bij moet.
Serveer met een dotje crème fraîche.
dag thuis,
BeantwoordenVerwijderenalvast mijn beste wensen voor 2011 en misschien mag ik je vragen hoe je het doet om goed groeiende rucola te hebben want bij mij lukt dat van geen kanten. groetjes marijn_desmet@hotmail.com