Lastig is wel om met dit weer ijs te draaien. De keuken is zo warm dat mijn machine niet goed werkt. Dus daarom zet ik die maar in de garage.
Als je dit in een mooi glas serveert en er een scheutje kokoslikeur overgiet, heb je helemaal een chique ijsje.
Mangokokosijs
- 450 gram mango
- 1/2 dl water
- 75 gram suiker
- 100 ml kokosmelk
- 30 gram geraspte, gedroogde kokos
- 2 eetlepels glucosestroop
Schil de mango en snijd deze in stukjes.
Doe het water en de suiker in een klein pannetje en zet op laag vuur. Roer zodat de suiker oplost. Zet dan het vuur hoger en breng aan de kook. Kook 2 minuten door. Giet de hete siroop op de mangostukjes en pureer met een staafmixer. Eventueel kun je de puree door een zeef wrijven voor een gladdere structuur, maar echt nodig is dat niet.
Mix de kokosmelk met de kokosrasp ook even met de staafmixer. Roer dan de mangopuree, de kokosmelk en de glucosestroop goed door elkaar.
Draai van het mengsel ijs in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten