woensdag 28 juli 2010

Passievruchtbanaansouffle

foto-souffle

Ik heb ooit de de verhoudingen voor dit recept opgeschreven zodat ik een houvast had om het eens uit te proberen. En in hele grote stappen wat je moest doen. Een soufflé is een soufflé, dus dat leek me niet zo ingewikkeld. Alleen volgens mijn aantekeningen moest je het eiwit stijfkloppen met een deel van de suiker. Dat heb ik ook gedaan. Je krijgt dan meer een soort meringueschuim. Ik had er een hard hoofd over of het mengsel wel zou opblazen. Het resultaat was niet onaardig, maar de volgende keer klop ik het eiwit denk ik maar met een heel klein beetje suiker stijf, en roer ik de  rest van de suiker door de vruchtenpuree. Het recept geeft de manier weer die ik gebruikt heb.


Passievruchtbanaansoufflé

(voor 6 soufflé's)
  • boter en poedersuiker voor de vormpjes
  • 4 passievruchten
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 grote banaan
  • 55 + 55 gram witte basterdsuiker
Bestrijk de binnenkant van de vormpjes (inhoud 1 dl) met een klein beetje gesmolten boter. Doe de zijkanten met verticale vegen. Bestrooi licht met poedersuiker en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten. Pureer in een blender of met de staafmixer en roer eventueel door een zeef om de pitjes te verwijderen. 
Snij de banaan in stukjes. Meng direct met de passievruchtpuree, de eidooiers en 55 gram suiker en pureer. Klop daarna even goed door elkaar. 
Warm de oven voor tot 190 C. 
Klop de eiwitten in een brandschone kom halfstijf. Klop er dan de rest van de suiker door. Schep het schuim voorzichtig door het andere mengsel. Vul de vormpjes voor 2/3 met het mengsel. Bak de soufflé´s in 12-15 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten