zondag 18 juli 2010

Hangop met aardbeienrabarbercompote

Ik ben niet zo van het weggooien van eten. Maar na het uitlekken van de yoghurt heb je dus zo een halve liter vocht "over". Ik denk dat het vergelijkbaar is met wei, het vocht dat je overhoudt nadat er kaas is gemaakt. Manlief was slachtoffer en mocht proeven. Het is friszuur. Hij heeft er nog een scheutje vlierbloesemsiroop door gedaan en had zo een dorstlessend drankje met het warme weer.Hangop met aardbeienrabarbercompote

(4 personen)
  • 1 liter volle yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 300 gram rabarber
  • 25 gram suiker
  • 250 gram aardbeien
Begin een dag van te voren. Bekleed een zeef of vergiet met kaasdoek of een theedoek zonder wasmiddelenluchtjes. Roer de honing door de yoghurt en giet de yoghurt in de zeef. Zet er een kom onder en laat een nacht in de koelkast uitlekken. Controleer van te voren of je "stellage" in de koelkast past. 
Was de rabarber, verwijder eventuele harde draden en snijd in stukjes van 2 cm. Meng met de suiker en laat een half uurtje staan. Breng het dan aan de kook en laat zachtjes 5 minuten koken. Zet het vuur uit. 
Maak ondertussen de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Snijd  - afhankelijk van de grootte - doormidden of in kwarten. Schep de aardbeien door de warme rabarber. Proef de compote als deze is afgekoeld en voeg eventueel nog wat suiker toe. 
Schep mooie bergjes hangop op een bordje en schep de compote ernaast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten