dinsdag 6 juli 2010

Venkel in dragonsaus

Venkel en dragon smaken beide naar anijs. In dit gerecht versterken de smaken elkaar. Als je een superliefhebber van anijs bent, kun je ook nog een scheutje pastis of ouzo door de saus mengen.

Venkel in dragonsaus

(4-6 personen)
  • 750 gram venkel
  • half bosje dragon
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml crème fraîche
  • peper
Maak de venkelknol schoon en verwijder eventuele lelijke en draderige stukken. Snijd de venkel in stukjes. Kook de venkel 5 minuten in water met zout net gaar.
Hak ondertussen de blaadjes van de dragon fijn. 
Giet de venkel af. Giet de slagroom en crème fraîche in de pan. Roer door elkaar en breng aan de kook. Meng de dragon erdoor en maal er flink wat peper boven en proef of er nog wat zout bij moet.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen