dinsdag 15 februari 2011

Wijting in rauwe ham en salie

Gebaseerd op de Italiaanse klassieker saltimbocca (kalfsvlees met prosciutto en salie). Zelf heb ik al een keer een varkenshaasvariant gemaakt, met de kinderen maakte ik een versie met kipfilet en deze versie met wijting stond in het kerstnummer van Delicious. Daar geserveerd met een hollandaisesaus, maar dat vond ik niet nodig. Wij aten er gebakken aardappeltjes en wat gegratineerde venkel bij.

Wijting in rauwe ham en salie

(4 personen)
  • 8 wijtingfilets met vel (=± 1 kg niet schoongemaakte vis)
  • peper, zout
  • ± 24 blaadjes salie
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram boter
  • eventueel scheut witte wijn
Bestrooi de wijting filets met peper en zout. Leg de blaadjes salie op de viskant. Bedek met de plakjes rauwe ham en zet vast met cocktailprikkers. Eventueel kun je de vis ook dubbelklappen met de salie er tussen en dan in de ham rollen, dit kost wel meer tijd met bakken. 
Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan. Bak de vis 2 minuten op de velkant. Keer dan voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de hamkant. (opgerold/gevouwen: houd rekening met het dubbele aan baktijd). Leg de vis op een warm bord en blus de pan af met de scheut wijn. Roer eventuele aanbaksels los. Giet de "jus" over de vis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen