Kruidige, pittige (of iets minder pittige) drumsticks
- 4-6 drumsticks
- 1 volle theelepel gemalen komijn
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel koenjit
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 3 eetlepels citroensap
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 1 teen knoflook, geperst
Meng de specerijen, knoflook, suiker, zout en citroensap tot een pasta. Maak een paar sneden door het vel van de drumsticks heen. Wrijf de marinade goed in de drumsticks en leg deze in een schaal. Zet de schaal in de koelkast. Laat de drumsticks een paar uur marineren.
Besprenkel de drumsticks met olie. Vet ook een ovenrooster in met wat olie. Leg de drumsticks op het rooster. Zet onder het rooster een schaal die het afdruppend vet kan opvangen. Rooster de drumsticks in de combimagnetron gaar: ik gebruikte in totaal 15 minuten op 180C en 600 Watt en daarna nog 5 minuten onder de grill. Keer halverwege. Als je alleen een oven gebruikt, moet je rekenen op zo´n 40 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten