Ik had jammergenoeg niet van die hele mooie coquilles in de schelp. Waar ik overigens nog wel een jaloersmakende foto van heb. Niet zozeer vanwege de kwaliteit van de foto, maar meer door de hoeveelheid schelpen. Er waren 3 van zulke bakken vol. Als consument ben je niet vaak in de gelegenheid om zoveel schelpen bij elkaar te zien. Deze foto maakte ik tijdens mijn tijd op Ballymaloe.
Wil je iets minder chique doen? Dan is deze variant met kabeljauw in plaats van coquilles ook erg lekker.
Coquilles op pastinaakpuree met spekkruim
(voorgerecht, 4 personen)- 300 gram pastinaak
- 1,25 dl melk
- 1 teentje knoflook
- peper, zout
- 4 coquilles, overdwars doormidden gesneden
- 30 gram ontbijtspek
- 1 bruine boterham
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 gram boter
Schil de pastinaak. Snijd in kleine, even grote stukjes. Doe in een pan, samen met de melk. Breng aan de kook. Kook in 20 minuten goed gaar.
Kook ondertussen in een bodempje water het knoflookteentje 5 minuten.
Hak ook het spek heel fijn. Rooster de boterham en verkruimel deze. Verhit een droge koekenpan en bak de spekkruimels krokant. Bak de broodkruimels de laatste 2 minuten mee. Doe het kruim even over in een schaaltje.
Pureer de pastinaak met de melk en het knoflookteentje tot een egale puree. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de coquilles droog en bestrooi met zout en peper. Bak in een mengsel van olie en boter aan elke zijde maximaal een minuut. Ze moeten veerkrachtig blijven en echt net gaar zijn.
Schep op elk bord 2 mooie dotjes pastinaakpuree. Leg er een coquille op en bestrooi met het spekbroodkruim.
Had je dat ook bij je knolselderijdip? Indien ja, dan is het vermoedelijk de knoflook, indien nee dan lijkt het aan de pastinaak te liggen.
BeantwoordenVerwijderen't Recept ziet er trouwens lekker uit, helaas zijn coquilles niet zo aan mij besteed ;-)