vrijdag 5 augustus 2011

Salade met chioggiabiet en rucola


Van mannetje Q moest ik persé deze bietjes in de tuin zetten. Ze zijn ook wel heel mooi. De buitenkant is roze. De binnenkant is wit met roze cirkels. Jammer is alleen dat de roze cirkels verdwijnen bij het (lang) koken van de bietjes. Gelukkig zijn ze rauw ook erg lekker.

Handig is als je een mandoline hebt om de bietjes dun te schaven. Ik moest het met een scherp mes doen en dat gaat niet altijd even netjes en gelijkmatig.

Salade met chioggiabiet en rucola
  • rucola
  • chioggiabietjes
  • lepel pijnboompitten
  • dressing van 2 delen walnootolie, 2 delen zonnbloemolie en 1 deel citroensap
  • zwarte peper uit de molen
  • eventueel eetbare bloemen zoals goudsbloem en oost-indische kers
Was de rucola en slinger ´m droog.
Schil de bietjes en snijd / schaaf in dunne plakjes. 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. 
Meng de beide oliesoorten en citroensap en klop tot een dressing. 
Meng de rucola met de dressing. 
Schik de helft van de rucola op een platte schaal. Verdeel de helft van de bietenplakjes erover. Verdeel daar weer de rest van de rucola over en dan weer de rest van de plakjes biet. Maal wat peper erover en bestrooi met pijnboompitten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen