zondag 6 november 2011

Gembersinaasappelcake

Het zat niet echt mee met het maken van deze cake. Bij het bebloemen van de springvorm sprond de rand eraf zodat de halve keuken onder de bloem zat en bij afmeten van de melk schoot de helft over de lepel op het aanrecht. Het bakken ging dan weer wel goed. De cake is luchtig geworden en smaakt heerlijk.

Gembersinaasappelcake
(springvorm van 22-24 cm)
  • 170 gram zachte boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels melk
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 6 gemberbolletjes, fijngesneden
Klop de zachte boter luchtig. Mix de beide suikersoorten erdoor. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix rasp en melk door het mengsel. Spatel dan zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erdoor. Schep als laatste de fijngesneden gember erdoor. Schep het beslag in een ingevette springvorm en bak de cake op 180C in 40 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen