Een beetje van dit en een beetje van dat. Dat is deze taart wel. Ik had nog een bakje kwark dat op moest, en toen heb ik er maar van alles door gedaan. De stukjes marshmallow geven wel een grappig gevoel bij het eten.
(springvorm met doorsnee van 18 cm)
- cakebodem (*)
- 75 gram witte chocolade
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels kokoslikeur
- 75 gram blauwe bessen
- 4 eetlepels gemalen kokos
- ± 10 marshmallows
- 500 gram kwark
Leg de cakebodem in de vorm.
Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Hang de kom boven bijna kokend water en laat de chocolade smelten en dan weer iets afkoelen
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm de kokoslikeur. Knijp de gelatine uit en los op in de hete likeur.
Knip de marshmallows in kleine stukjes
Mix het gelatinemengsel door de kwark. Mix de gesmolten chocolade door de kwark. Schep de kokos, blauwe bessen en marshmallow erdoor. Schep de kwark op de bodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
Cakebodem: ik maakte beslag door 140 gram boter luchtig te kloppen. Daar 140 gram suiker door te mengen tot de suiker goed is opgenomen. Daarna - 1 voor 1 - er 2 eieren door te kloppen. Tenslotte een snuf zout en 140 gram zelfrijzend bakmeel door te mengen. De cake kreeg nog een smaakje met wat buttervanilla-aroma. Het beslag verdeelde ik over een vorm van 18 cm doorsnee en van 22 cm doorsnee. De kleinste bakte ik 20 minuten in een oven van 190C. De grootste 5 minuten langer. De grote cakebodem heb ik ingevroren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten