Duobrownie
(vorm ± 20 bij 30 cm)wit
- 1 reep witte chocolade (75 gram)
- 40 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- geraspte schil 1/2 sinaasappel
- drupje oranjebloesemwater
- 75 gram bloem
- 25 gram gehakte amandelen
- 1 reep pure chocolade (100 gram)
- 75 gram boter
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- geraspte schil 1/2 sinaasappel
- drupje oranje bloesemwater
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram gehakte amandelen
Maak het witte en het bruine deeg in aparte kommen.
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe ze in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laag bijna kokend water zodat ze smelten.
Klop in een andere kom de suiker en het ei een paar minuten. Klop het chocolademengsel door het eimengsel. Meng de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Spatel de bloem erdoor. Meng als laatste de amandelen erdoor.
Verwarm de oven voor op 170C.
Verdeel beide kleuren deeg over een met bakpapier beklede vorm. Bak de brownies in 20-25 gaar. Ze mogen nog een tikje vochtig zijn.
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe ze in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laag bijna kokend water zodat ze smelten.
Klop in een andere kom de suiker en het ei een paar minuten. Klop het chocolademengsel door het eimengsel. Meng de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Spatel de bloem erdoor. Meng als laatste de amandelen erdoor.
Verwarm de oven voor op 170C.
Verdeel beide kleuren deeg over een met bakpapier beklede vorm. Bak de brownies in 20-25 gaar. Ze mogen nog een tikje vochtig zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten