zondag 27 november 2011

Peren tarte tatin

Aangestoken door het succes van de wortel tarte tatin heb ik laatst een gewone tarte tatin met appel gemaakt. Die was ook een succes. Deze peren tarte tatin was een succesvolle derde loot aan de stam. Bij deze tarte tatin serveerde ik een bolletje chocoladesorbetijs. Het concept van de tarte tatin blijft er bij mij in. Dus voortaan weer standaard bladerdeeg in de vriezer.

Peren tarte tatin

(4 personen)
  • 75 gram suiker
  • 15 gram boter
  • 2 peren (bv doyenne de comice)
  • 3 plakjes bladerdeeg
Verdeel de suiker gelijkmatig over de bodem van de pan. Verdeel de boter erover. Zet op halfhoog vuur en laat suiker en boter smelten. Schud af en toe voorzichtig met de pan. Als de suiker lichtbruin begint te worden roer dan voorzichtig als de suiker nog niet is opgelost. Leg op de bodem van de bakvorm een velletje bakpapier. Giet de karamel erop. 
Snijd de bovenkant van de peren zodat je een bol overhoudt. Eet de bovenkant op. Schil ze, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit. Leg de peren met de bolle kant naar boven in de karamel. 
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit. Dek de peren ermee af. Bak de tarte tatin een op 210C verwarmde oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. 
Keer de taart voorzichtig om op een bord zodat de peren boven op komen te liggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten