maandag 21 november 2011

Roodwitte salade met rood/witlof en rode en witte druiven

Roodlof, witlof, rode druiven, witte druiven, port, geitenkaas; dat waren de ingrediënten van deze salade. Het bittere van het lof contrasteert, en combineert daardoor goed met het zoete van de druiven.


Roodwitte salade

(8 personen)
  • 1,5 deciliter rode port
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • peper, zout
  • 1 klein kropje radicchio (of stronk roodlof) (+ 200 gram)
  • 1-2 stronkjes witlof (+ 200 gram) 
  • trosje witte druiven (+ 125 gram)
  • trosje rode (blauwe) druiven (+ 125 gram)
  • 200 gram zachte geitenkaas
Kook de port in tot ongeveer 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Laat afkoelen. Klop van de port, olijfolie, azijn, honing een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de radicchio en witlof in dunne reepjes. 
Haal de druiven los van de takjes. Halveer de druiven en verwijder eventuele pitten.
Schep de lofsoorten om met 3/4 deel van de dressing. Verdeel over 8 borden. Verdeel de druiven erover.Verkruimel de geitenkaas over de salade. Bedruppel met de achtergehouden dressing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen