maandag 30 juli 2012

Middenoosterse gehaktballetjes

Vorige week via thuisafgehaald te krijgen, komende week weer. Toen met cantaloepemeloen-rucolasalade, deze week waarschijnlijk met watermeloen-krulslasalade. En met turks brood (dat komt van de turkse bakker, die kan dat veel beter dan ik) en tzatziki. Als het goed groeit, met komkommers uit eigen tuin.


Middenoosterse gehaktballetjes

( 5 personen)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook uit de pers
Kneed alle specerijen door het gehakt en draai er 50 balletjes van. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verhit de olie in een grote braadpan. Fruit de ui een paar minuten. Voeg de knoflook toe en fruit een minuutje mee. Schep de ui uit de pan.
Zet het vuur hoog en doe de gehaktballetjes in de pan. Laat ze rustig bakken tot ze vanzelf van de bodem komen en je ze om kan keren. Zet eventueel het vuur iets lager. Als alle kanten een korstje hebben doe je de ui weer terug in de pan. Voeg een klein beetje water toe en doe het deksel op de pan. Laat 8-10 minuten op laag vuur smoren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen