dinsdag 16 juni 2015

Vakantie-eten USA 4 - Brownies met bosbessen

private blueberry lease - no raking or picking - no vehicles
Het gebied rondom Ellsworth staat ook bekend om zijn bosbessen. Wij waren er nog te vroeg in het jaar om ze zelf te kunnen plukken. De struiken kregen net groene puntjes. Toch konden we wel van echte bosbessen genieten. Onze airbnb-gastvrouw zorgde niet alleen voor eitjes, maar in de vriezer lagen ook bosbessen van vorig jaar. Ook was er een potje bosbessenjam. Met de bosbessen bakte ik brownies. 
Als je een beetje geluk hebt, kun je deze brownies nu zelf bakken met verse bosbessen. Zo in juni, juli zijn die ook in Nederland te vinden. Als er iemand nog een plekje weet op fietsafstand van Arnhem? Ik hoor het graag. Liever niet de Posbank, want dat is zo steil omhoog. 



Brownies met bosbessen


(vorm van ± 20 bij 20 centimeter)
  • 100 gram boter
  • 125 gram pure chocolade (grof gehakt of druppels)
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • 60 gram bloem
  • 100 gram bosbessen
Vet de vorm in en leg op de bodem een vel bakpapier. 
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water. Schud af en toe en laat de chocolade en boter smelten. 
Klop de eieren met de suiker en het zout een paar minuten. Meng het chocoladebotermengsel erdoor. Meng dan de bloem erdoor. 
Verdeel het browniebeslag over de vorm. Bestrooi met de bosbessen. 
Bak de brownie in ± 20 minuten net gaar. Hij mag nog een een beetje smeuïg zijn. De chocolade wordt ook weer wat harder bij het afkoelen. 

2 opmerkingen: