Taart met rabarber, aardbei en cake
(quichevorm met losse bodem, doorsnee 22 centimeter)- 180 gram bloem
- 20 gram witte basterdsuiker
- 100 gram koude boter, in blokjes
- ± 2 eetlepels ijskoud water
- 100 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- paar druppels amandelessence
- 150 gram rabarber
- 200 gram aardbeien
Maak eerst de buitenkant van korstdeeg. Doe hiervoor de bloem, basterdsuiker en boterblokjes in de kom van een keukenmachine en meng tot het een kruimelig geheel is. Voeg dan 1 lepel water toe en draai snel tot een deegbal. Voeg eventueel wat meer water toe. Verpak de deegbal in een plastic zakje en leg een half uurtje in de koelkast.
Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm en vet de zijkanten in en bestuif met bloem. Rol de deegbal uit tot een ronde lap met een doorsnee van 26 centimeter en bekleed de vorm hiermee. Leg een vel bakpapier/siliconenvel op de deegbodem en bedek met een blindbakvulling. Bak de deegbodem 20 minuten op 180C, verwijder daarna de blindbakvulling en het siliconenvel en bak nog 10 minuten.
Snijd de rabarber in stukjes van 0,5 centimeter.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren.
Maak ondertussen het cakebeslag door de zachte boter met de suiker ± 5 minuten te kloppen tot een romig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Klop het amandelessence erdoor en meng daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verdeel het beslag over de voorgebakken korst. Verdeel de rabarber en aardbeien over het cakebeslag en duw ze er een beetje in. Bak de taart nog ± 30 minuten op 180C tot de cake gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten