Nou echt USA is dit natuurlijk niet meer. Montreal ligt namelijk in Canada. Na ons laatste superontbijtje van superpannenkoeken reden we door de bosrijke heuvels naar Canada. Mannetje Q en ik zouden van Montreal terugvliegen, manlief bleef nog in de VS voor zijn werk. Van te voren hadden we ons niet echt verdiept in Montreal. Het was leuk om ook nog in Canada te komen, en we zochten een plaats die berijdbaar was en die op Amsterdam vloog. Toen ik een paar dagen voordat we daar naar toe zouden gaan eens ging googelen bleek Montreal een foodiestad te zijn. De stad zelf claimt de meeste restaurants per inwoner (in Noord-Amerika) te hebben.
Verder vond ik deze blog, die we een beetje gebruikt hebben als gids om uit eten te gaan. De eerste avond Vietnamees bij Pho bang New York. Welke noedelsoep ik precies gegeten heb, weet ik niet meer. In elk geval met rundvlees, en manlief had een andere soort met kip erin. We hadden beiden een verschillende bouillon. Lekker, maar geef mij toch maar een vork erbij...
De tweede avond bij Cinko. Niet super. De zoete aardappelfrietjes waren lekker. De salade van manlief een beetje simpel, de hamburger van Q zwart, en de 2e was ook erg donker. Mijn rode currysoep was wel lekker. Een prima idee en verrassende vulling zodat ik 'm thuis ook heb gemaakt.
Laatste lunch voordat we naar het vliegveld gingen was wel een succes. We zaten heel dicht bij China town met veel eethuisjes; meer een little town overigens. Dit adres had heerlijk eten. De inrichting was minimaal, plastic wegwerptafelkleed, maar er zaten alleen maar Aziaten. We hadden kip met bleekselderij en sataysaus - niet de bruine pindasaus maar wel lekker. Verder chinese broccoli met beef en gember en kip kung pao,waarbij mannetje Q alle pinda's eruit viste om die vervolgens met stokjes op te eten. De ruime porties vormden een goede basis om de tijd tot de late avondmaaltijd in het vliegtuig te overbruggen.
Het nationale gerecht van Canada, poutine, hebben we aan ons voorbij laten gaan. Kortgezegd komt dat neer op friet met jus en gesmolten kaas. Er zal heus een goede uitvoering van bestaan, maar ik voel geen drang om dit te proberen. De Nederlandse kapsalon is ook niet aan mij besteed.
Waar je aan moet denken in Canada is dat de prijs die je op de menukaart ziet exclusief belasting (GST 5% en QST 9,975%) en een fooi van 15% is. Die fooi is niet zo vrijblijvend als bij ons. Er moet echt iets heel erg mis zijn, wil je geen fooi geven. Met de huidige (mei 2015) wisselkoers kun je aanhouden dat wat je in eerste instantie op de menukaart ziet in Canadese dollars is wat je in euro's betaalt.
Wat een fantastische blog met een hoop informatie. De gerechten zien er ook echt overweldigend uit.
BeantwoordenVerwijderen