donderdag 25 juni 2015

Vlierbloesemazijn

Eigenlijk kun je dit niet echt een recept noemen. Ik zag ergens een opmerking van iemand voorbij komen dat ze vlierbloesem had geplukt om azijn mee van een smaakje te voorzien. Daar had ik nog niet aan gedacht. Dus ik heb een stuk of 10 schermen geplukt en daar de bloemetjes voorzichtig van afgeknipt. Dat is niet echt moeilijk, maar een tikje priegelig is het wel. Bij andere recepten met vlierbloesem, zoals siroop, verwerk ik de hele schermen en zeef die er later uit. Hele schermen in een jampot proppen is wat lastiger, dus vandaar het knippen. Die jampot spoelde ik eerst even om met kokend water. Daarna gingen dus de bloemetjes erin. De pot werd verder gevuld met azijn. Gewoon de meest simpele witte azijn. Die is wel een tikje scherp, maar ik hoop dat het vlierbloesemaroma het scherpe verzacht. Anders heb ik pech gehad. Dan weet ik dat volgend jaar andere azijn moet gebruiken. Ga ik gewoon het koffiezetapparaat ermee ontkalken. 
Toch post ik dit idee zonder te weten of gewone azijn een heel goed idee is. Maar tegen de de tijd dat dit een paar weekjes heeft getrokken, ik de vlierbloesem eruit gezeefd heb en de azijn in een mooi flesje heb gedaan, bloeit de vlier niet meer. Dus nu gewoon even tijd voor maken en dan heb je straks net een ander smaakje in de dressing van je salade. En als het goed bevalt, maak je volgend jaar wat mee, spaar je wat kleine flesjes en heb je een paar leuke culinaire cadeautjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten