zaterdag 6 juni 2015

Hele kipjes


Mannetje Q vindt een kippenpootje zo lekker. Soms eten we dan hele kip. Hij een poot met dij, ik een poot met dij, manlief de andere kluifjes en wie nog meer wil wat van de borst. Alle overblijfsels, inclusief afgekloven botjes, gaan weer in een pan waar ik dan weer kippenbouillon van maak. Voor alle mensen die nu geen kippensoep bij mij durven te eten, ik onthoud heel goed welke kippensoep ik op deze manier maak en die zet ik niet aan vreemden voor. Maar voor onszelf is het prima.

Toen ik laatst bij de groothandel was, zag ik piepkuikens liggen. Dat is natuurlijk nog leuker, elk een eigen kip(je). Om de kipjes klaar te maken haalde ik mijn meestersaus uit de vriezer.


Piepkuikens in meestersaus

Breng de meestersaus aan de kook, doe de piepkuikens erin en ze hierin 20 minuten pruttelen. Vis ze uit de pan, laat uitdruipen, dep ze droog en wrijf in met olie, bestrooi met wat zout en leg ze in en grote ovenschaal. Zet deze in een oven van 180C. Laat de kipjes in 20-30 minuten gaar worden in de oven. De kip is gaar als je in het dikste deel van de poot prikt en er dan kleurloos vocht uitkomt. Als het roze is, is de kip nog niet goed gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten