woensdag 10 juni 2015

Vakantie-eten USA 1 - New York 1

Mannetje Q hield zijn spreekbeurt over de Eiffeltoren, maar wilde graag het Vrijheidsbeeld zien.
Logisch he? Eigenlijk best wel want de man wiens bedrijf de Eiffeltoren bouwde, ontwerp ook de staalconstructie van het Vrijheidsbeeld. Dus wij zijn in zijn meivakantie naar de Verenigde Staten geweest, waarvan de eerste week in New York. Daar moesten we natuurlijk ook eten.

We kwamen zaterdagavond laat aan, dus voor ons echt midden in de nacht. De volgende ochtend ontbijtboodschappen gedaan. Brood in de VS is vaak te zoet, en de yoghurt, daar kennen ze bijna alleen low-fatvarianten waar ze iets met de structuur doen, waardoor het meestal niet lekker is. Dus dat was niet zo'n succes. De rest van de ochtenden hebben we bagels gekocht bij de overburen, de Olde Brooklyn Bagel Shoppe Dat was een beter idee.

De eerste lunch deden we inkopen bij de Whole Foods Market op Colombus Circle om dat op te eten in Central Park. Druk dat het daar was op een zonnige zondagmiddag. Ik bedoel niet het park, maar de supermarkt.

Ons eerste avondeten was een pizza bij Amorina, vlak naast ons Airbnb-adres. Lekkere bodem, tikje zoete tomatensaus, pittige salami en rare kaas. Het was mozzarella, maar zag er vreemd uit. Gelukkig is mozzarella op een pizza meestal niet het ingrediënt dat eruit springt qua smaak, dus echt last hadden we er niet van.


De avond erna moest natuurlijk een burger zijn. We waren per slot van rekening in de VS. Googlemaps en tripadvisor leidden ons naar Bareburger. Een kleine keten met een hippe, groene filosofie. Op de menukaart staan een aantal vaste burgers, maar je kunt ook je eigen burger samenstellen. Dit was een geslaagd diner. Later zijn we bij een andere vestiging geweest. Manlief ging weer voor de burger, maar ik koos een maaltijdsalade uit met als extra gegrilde kip. Ik had echt behoefte aan lekkere groente. Die salade vond ik zo lekker dat ik inmiddels thuis ook zo'n supersalade heb gemaakt.

De andere diners bestonden uit Mexicaans en Indiaas. Mexicaans haalden we af bij Maya Taqueria, schuin tegenover ons. Vistaco's, nacho's met kaas en guacamole en een veggieburito met kale en mais. Mannetje Q kaapte de kale voor mijn neus weg. Beetje jammer voor mij, maar voor hem wel goed na de diverse brood-met-kaasvarianten uit de wereldkeuken. Na een wandeling door Prospect Park aten we Indiaas. Prima groentecurry en kip korma en linzenkippensoep en kaasnaan voor mannetje Q.

Op de hoek van ons blok huizen zat een ijszaak. Niet zomaar een ijszaak. Ample Hills met spectaculaire smaken als Mexican Hot Chocolate en Salted Caramel. Maar ook aardbeienroomijs voor mannetje Q. Konden we mooi vergelijken met nog een ambachtelijke Ice Cream Factory uit Brooklyn. Daar hadden we 2 dagen eerder een megaijsje gegeten nadat we de Brooklyn Bridge overgelopen hadden. Ik heb zelf een kleine voorkeur voor Ample Hills, maar dat komt vooral doordat zij meer keus uit smaken hadden, en ook fruitsmaken hadden.


Naast diverse musea moest er natuurlijk ook een eetdingetje in de bezienswaardigheden zitten. Dat werd Chelsea Market. In de oude Oreo-fabriek zitten nu allemaal hippe (en prijzige) eetwinkels. Leuk is dat ze allerlei oude elementen in het gebouw hebben laten zitten. Uiteindelijk hebben we wel sushi als lunch ($ 18,50) gekocht. Mannetje Q mocht wat uitzoeken bij Amy's bread. Dat werd een pain au chocolat. Die kostte $ 3,25. Verder namen we kleine vierkante broodjes mee. Met rozemarijn. Met walnoot en rozijn. Met karwijzaad. Die vielen dan weer mee voor $ 0,70 per stuk. Overigens zaten bij de viswinkel om half 11 's ochtends de Japanse (of Chinese) toeristen aan de hele kreeft. Die waren mij daar een tikkeltje te duur. Voor die kreeft gingen we wel naar Maine, waarover later meer.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten