donderdag 21 april 2016

Hele camembert in bladerdeeg met membrillo

Alweer even geleden ontving ik weer een leuk pakket:


In deze foodybox zat onder andere een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny. Meestal gebruik ik plakjes uit de diepvries, want dat is lekker makkelijk om op voorraad te hebben. Met deze lap aan een stuk wilde ik wel iets maken waar het handig is dat het bladerdeeg al een grote lap is. Natuurlijk kun je ook plakjes op elkaar leggen en dan uitrollen, maar dan lukt het mij niet altijd om de lap ook mooi gelijkmatig te krijgen. 
Bij het bladeren in de BBC GoodFood viel mijn oog op een foto van een mooi bladerdeeggerecht. Daar als aanprijzing bij een quince jelly. Omdat ik nog steeds membrillo op voorraad heb, en het me gewoon een lekkere combinatie leek, maakte ik ook een mooi pakketje van camembert in bladerdeeg. Erbij een simpele salade van veldsla met kort ingelegde rode ui als zuur en pittig contrast bij het zoete van de kweepeer. 


Hele camembert in bladerdeeg met membrillo

(2-3 personen)

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
  • 1 hele camembert (240 gram)
  • ± 40 gram membrillo
  • beetje losgeklopt ei (of melk)
  • 1 kleine rode ui, in flinterdunne halve ringen
  • 1 eetlepel (witte) balsamicoazijn
  • snufje zout
  • 1 klein appeltje, in dunne schijfjes
  • iets citroensap
  • 75 gram veldsla, worteltjes eraf
Verwarm de oven voor op 190C. 
Halveer het bladerdeeg over de korte kant. Rol 1 stuk een klein beetje verder uit. Laat het andere stuk gewoon op het bakpapier zitten, maar knip het teveel aan bakpapier weg. 
Leg de camembert op het bladerdeeg. Snijd de membrillo in dunne plakjes en bedek de bovenkant van de camembert ermee. Dek af met het iets uitgerolde stuk bladerdeeg. Duw de randen tegen elkaar met een vork. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met wat losgeklopt ei (of melk). Bak de camembert in bladerdeeg in ± 30 minuten gaar en bruin.
Doe de ui met de azijn, een lepel water en een snuf zout in een kommetje. Warm even op in de magnetron en laat staan tot de camembert klaar is. Meng de appelschijfjes met iets citroensap om verkleuren te voorkomen. Meng op het laatste moment de appel en veldsla met de rode ui in een grote kom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen