Havermoutkoekjes
(8-10 koekjes)- 50 gram rozijnen
- 65 gram havermout
- snuf zout
- 1/2 theelepel baking soda
- 20 gram volkorenmeel
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 20 gram geraspte kokos
- 50 milliliter water
- 1 eetlepel kokosolie (of roomboter)
- paar druppels citroensap
Doe de rozijnen in een kommetje met lauw water en laat minimaal een uur wellen. Dit voorkomt dat de rozijnen (te erg) verbranden.
Meng alle droge ingrediënten (havermout tot en met kokos) in een kom door elkaar.
Warm water, kokosolie en citroensap op in een klein pannetje of in de magnetron tot de kokosolie gesmolten is. Roer dit met een vork door de droge ingrediënten tot een samenhangend geheel. Laat de rozijnen uitlekken, dep droog en meng ze door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen balletjes (± bitterbalgrootte) van het deeg en duw ze op de bakplaat plat.
Bak de havermoutkoekjes op 180C in 20 minuten gaar. Laat afkoelen op de bakplaat. Als ze warm zijn vallen ze snel uit elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten