Penne met kip, venkel, tomaat en olijven
- 150 gram volkorenpenne
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram kip(dij)filet, in blokjes
- 1 venkelknol, in stukjes (±350 gram)
- 1 theelepel sambal
- 100 milliliter crème fraîche
- peper, zout
- sap en rasp 1/2 citroen
- 1 tomaat, in blokjes
- 50 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
- paar blaadjes basilicum, in reepjes
Kook de penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Maar controleer al 2 minuutjes eerder of je de pasta goed vindt.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de blokjes kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Voeg de venkel, sambal en een kopje water toe. Breng aan de kook en laat daarna op laat vuur met een deksel op de pan ± 10 minuten pruttelen tot de kip en venkel gaar zijn. Roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Laat 2 minuutjes pruttelen. Proef op peper en zout en pas eventueel aan.
Roer de tomaat. olijven en basilicum door de saus en laat even meewarmen. Roer de gare pasta erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten