maandag 4 april 2016

Weekmenu

Voor veel mensen is de vraag "wat zal ik vanavond eens gaan eten?" Voor mij is de vraag meestal "wat zal ik van de week gaan eten?". Vrijdag ga ik naar de markt, koop verschillende groente en verzin wat ik ongeveer de komende week ga eten. Meestal heb ik meer ideeën dan er dagen in de week zitten, maar soms weet ik het echt niet. Voor deze week weet ik het voor vandaag en morgen al wel, maar de rest is nog een beetje onduidelijk. Vandaag wordt pasta met kipfilet, venkel, tomaat en olijven en morgen bietjes en kikkererwten, gegrilde courgette en ik ga brood bakken met witte kaas erdoor of bovenop. Wat ik zelf eet is lang niet altijd iets uit mijn weekmenu op mijn blog. Die ideeën zijn oorspronkelijk bedoeld voor zusjes die niet veel tijd hebben en toch af en toe iets anders willen eten. Ik gebruik daarin ook producten die ik zelf niet gebruik. Zoals nu een pot met verschillende soorten bonen. Ik kan zelf dan best iets vergelijkbaars eten, maar gebruik dan liever zelfgekookte bonen. 

Weekmenu


  • Tortilla's gevuld met een mengsel van wat kortgebakken bleekselderij, een pot kidneybonen/kikkererwten/mais, blokjes tomaat, op smaak gebracht met sambal, komijn, koriander. Met kaas bestrooien en dan nog even in de oven. 
  • Pasta met italiaanse roerbakmix, gehakt, blik gepelde tomaten, op smaak gebracht met sambal, oregeno en paprikapoeder. De iets uitgebreidere versie is dit recept. 
  • Blokjes varkenshaas roerbakken met champignons en creme fraiche. Erbij (zilvervlies)rijst en een salade van radijs en bleekselderij.
  • Paksoi roerbakken met ketjap en sambal. Omeletreepjes en cashewnoten erbij (of kip). Erbij rijst of noedels. 
  • Witlofstronkjes halveren. Kort koken en uit laten lekken. Dit kun je ook al de avond ervoor doen. Bestrooien met geraspte kaas en in de oven een korstje laten krijgen. Met gebakken krieltjes. Geen opmerkingen:

Een reactie posten