Weekmenu
- Pasta met tonijn. Deze keer dus met courgette in plaats van broccoli.
- Noedels of rijst met ketjapkip en tauge en zoetzure komkommer. Breng 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels aan de kook. Roer er eventueel een beetje geraspte gember of wat sambal door. Giet dit mengsel heet over een in plakjes geschaafde komkommer, schep even om en laat intrekken terwijl je kip en noedels maakt.
- Stoof van aubergine, tomaat en kikkererwten. Hier kun je eventueel couscous bij eten of turks brood. Klein minpuntje is dat aubergine toch wel 20 minuten moet sudderen voordat ie gaar is. Aubergine is een van de weinige groenten die rauw niet echt eetbaar is. Je kunt de stoof ook met courgette in plaats van aubergine maken.
- Kipreepjes gaarbakken met wat komijn, koriander, paprikapoeder en iets pittigs als sambal. Blikje mais erdoor en met dit mengsel tortilla's of taco's vullen. Een komkommer in blokjes erbij en een schep griekse yoghurt of zure room en klaar.
- Vegetarische pasta met kruidenroomkaas, cashewnoten en courgette.
- Gebakken aardappelpartjes, chipolataworstjes en broccoli.
Eet smakelijk weer deze week!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten