maandag 29 augustus 2016

Zoete aardappel met chili con pollo (mexicaanse kip)


Tijdens onze vakantie logeerden we onder andere bij een schone zus die ver weg in Australië is gaan wonen. Ik heb veel avonden daar gekookt. Zij wonen in een stukje Australië waar het 's winters (onze zomer) 's nachts ook tegen het vriespunt kan zitten en het overdag ook best koud blijft. Geen Ozzie barbie in de zon maar erwtensoep, lasagne, ovenschotels met aardappelpuree en ander verwarmend eten waaronder deze soort van chili met kip bovenop een zoete aardappel. 


Zoete aardappel met chili con pollo


  • 2 zoete aardappels (elk van ± 250 gram per stuk)
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kip(dij)filet
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik kidneybonen (400 ml) (of 200 gram gekookte kidneybonen)
  • 1/2 blikje mais (150 gram uitgelekt gewicht)
  • eventueel verse koriander met wat yoghurt
Wrijf de zoete aardappels in met een beetje olie en pak ze elk apart in een stuk aluminiumfolie. Bak de aardappels in ± 40 minuten gaar in een oven van 180C. Controleer na een half uur of de aardappels al zacht zijn. 
Verhit een beetje olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg dan de kip toe en bak even aan. Voeg de specerijen en peper toe. Doe dan de paprika en gepelde tomaten erbij en laat ± 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Voeg de kidneybonen en mais toe en laat even doorwarmen. Proef en voeg zout naar smaak toe. 
Pak de zoete aardappels uit, halveer ze, leg ze op 2 borden en schep de chili met kip er bovenop. Schep hierop eventueel de korianderyoghurt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen