zondag 21 augustus 2016

Aziatische noedelsalade met mango, paprika, komkommer, tauge en pinda's


Die supermango's van dit seizoen werden natuurlijk niet alleen in een toetje verwerkt. Een deel at ik 's ochtends in mijn yoghurt met cruesli. Ik maakte aan chili van verschillende soorten bonen en mango erdoor. Bij een andere keer chili maakte ik een salsa van mango, paprika, tomaat en koriander. Ook in de Aziatische keuken past de mango heel goed. Lekker in deze zomerse salade met noedels. Geel en rood ziet er alleen al zo vrolijk uit. En dan smaakt het ook nog erg lekker. 

Het recept geeft de ingrediënten voor salade voor 1 persoon. De dressing is voldoende voor 2-4 porties. 


Aziatische noedelsalade met mango, paprika, komkommer, tauge en pinda's

(1 persoon)

  • 20 gram palmsuiker, gehakt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel vissaus
  • 50 gram noedels - tarwenoedels met ei, dunne mie (maar mihoen mag ook)
  • 100 gram mango, in reepjes
  • 100 gram rode paprika, in reepjes
  • 100 gram komkommer, in dunne halve plakjes
  • 100 gram tauge
  • 20 gram pinda's, grof gehakt
Verwarm de palmsuiker met een klein beetje water zodat de suiker oplos. Roer dan van het suikerwater tot en met de vissaus een dressing. Proef of de balans goed is en pas eventueel naar smaak aan. 
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water tot de warmte weg is. Laat uitlekken en meng met een drupje (sesam)olie om plakken tegen te gaan. 
Doe de taugé in een zeef en overgiet met kokend water. Spoel daarna met koud water na en laat uitlekken. 
Meng alle ingrediënten, behalve de pinda's, in een grote schaal. Meng de dressing erdoor. Bestrooi de salade met de gehakte pinda's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten