Manlief vond het zo lekker dat hij het restje de volgende dag bij het ontbijt at. Daar moet ik dan weer niet zo aan denken. Het was wel handig, want we waren een lang weekend weg, en invriezen en weer opwarmen vind ik bij een mac&cheese niet zo geslaagd.
Mac&cheese&tomato
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 deciliter slagroom
- 1/2 bosje oregano (alleen de blaadjes)
- 1 courgette, in blokjes (± 300 gram)
- 2-3 paprika's, in blokjes (± 400 gram)
- 400 gram grote pasta (bijvoorbeeld pipe rigate)
- 2,5 deciliter melk
- peper, zout, nootmuskaat
- 2 theelepels maizena
- 100 gram goudse kaas, jong, in plakken of geraspt
- 1 bolletje mozzarella, in kleine stukjes
- 20 gram parmezaanse kaas, heel fijn geraspt
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook en peper een paar minuten tot de ui begint te kleuren. Voeg de gezeefde tomaten, slagroom en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorpruttelen. Proef en voeg zout (en peper) naar smaak toe. Roer de courgette en paprika erdoor en zet het vuur uit.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking bijna gaar. Giet af.
Breng de melk aan de kook met wat peper, nootmuskaat en zout. Maak de maizena aan met wat water en roer door de kokende melk zodat deze een sausdikte krijgt. Doe de kaas in de melk, zet het vuur uit en laat een paar minuten staan. Klop dan met een garde door en proef. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
Zet de oven aan op 200C, liefst met een grillfunctie erbij. Meng de pasta met de tomatenroomsaus in de pan waarin de pasta is gekookt. Verdeel over een ovenschaal. Strooi de mozzarella erover. Verdeel de kaassaus erover en bestrooi met de parmezaanse kaas. Laat de mac&cheese in de oven goed heet worden en de kaas een korstje krijgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten