donderdag 8 september 2016

Honingparfait


Voor de zomervakantie hield ik weer een thuisafgehaald-bij-mij-thuis. Meestal verzin ik iets rond een thema. Deze keer was dat "zomer". In het toetje wilde ik verschillende soorten meloen verwerken, dat oogt zo vrolijk. Iets van ijs erbij, maar wat? Toen proefde ik de honing uit de #arabfoodloversbox en tada.... parfait met honing voor bij de meloensalade. 

Als je er echt iets moois van wilt maken, snijd je geen meloenblokjes maar steek je met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes uit de meloen. Van de restjes kun je een smoothie ofzo maken. 

Honingparfait met meloensalade

  • 3 eidooiers
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 0,6 deciliter melk
  • 50 gram vloeibare honing
  • 2,5 deciliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram watermeloen, in blokjes
  • 300 gram galiameloen, in blokjes
  • 300 gram cantaloepmeloen, in blokjes
  • beetje limoen- of citroensap
  • extra honing om te besprenkelen
Klop de eidooiers met de suiker in een hittebestendige kom in paar minuten tot een luchtig mengsel. Verwarm de melk en giet de hete melk bij het dooiermengsel terwijl je blijft kloppen. Hang de kom boven een pan met een laagje bijna kokend water en klop het mengsel boven de warmte tot het dikker wordt. Als je een streep erin trekt met de garde moet de streep even zichtbaar blijven. Haal de kom uit de pan, giet het hete water uit de pan en vul met zoveel koud water dat de kom in het water staat. Doe de honing bij het eiermengsel en klop een paar minuten tot het mengsel weer wat is afgekoeld.
Klop de slagroom met het vanille-extract net stijf. Spatel de slagroom door de eiervla. 
Bekleed een glazen of metalen vorm ruim met plastic folie. Verdeel de vla over de vorm en strijk de bovenkant glad. 
Laat de parfait minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.
Meng de verschillende soorten meloen en het limoen- of citroensap door elkaar en laat in de koelkast goed koud worden. 
Stort de parfait op een schaal en verwijder het plastic. Snijd in plakken. 
Leg een plak honingparfait op een bordjes, schep er meloensalade naast en besprenkel met nog wat extra honing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen