donderdag 19 januari 2017

Cake met ananas, kokos en gember

cake met ananas kokos en gember
een zomerse cake in een winters landschap
We hadden zelf pizza gebakken. Lekker met heel veel verschillende ingrediënten erop. Dan houd je dus wat over. Onder andere ananas. Omdat een groot blik ananas net zoveel kost als een klein blikje, koop ik een groot blik en dan verzin ik wel wat met de rest. In dit geval dus een cake. De rest van de ingrediënten zit in mijn basisvoorraad. 


Cake met ananas, kokos en gember


  • 100 gram zachte boter
  • 100 milliliter yoghurt
  • 150 gram suiker
  • 60 gram geraspte kokos
  • 3 eieren 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 gemberbolletjes, in kleine stukjes
  • 3 schijven ananas, in kleine stukjes (blik)
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Of leg een stukje bakpapier op de bodem en vet alleen de zijkanten in. 
Verwarm de oven voor op 175C. 
Klop de boter, yoghurt en suiker een paar minuten door elkaar. Klop dan de geraspte kokos erdoor. Klop de eieren 1 voor 1 door het beslag. Zeef het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop dat door de rest. Meng als laatste de gember en de ananas door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten op 175C gaar.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen