een zomerse cake in een winters landschap |
Cake met ananas, kokos en gember
- 100 gram zachte boter
- 100 milliliter yoghurt
- 150 gram suiker
- 60 gram geraspte kokos
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 gemberbolletjes, in kleine stukjes
- 3 schijven ananas, in kleine stukjes (blik)
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Of leg een stukje bakpapier op de bodem en vet alleen de zijkanten in.
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de boter, yoghurt en suiker een paar minuten door elkaar. Klop dan de geraspte kokos erdoor. Klop de eieren 1 voor 1 door het beslag. Zeef het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop dat door de rest. Meng als laatste de gember en de ananas door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten op 175C gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten