Dit gerecht komt beter tot zijn recht als je alleen de roosjes gebruikt. De stronk is ook prima te eten. Die snijd ik in kleine blokjes, doe ze in een diepvrieszakje en dan in de vriezer en gebruik ze volgende keer als ik lasagnesaus of rode macaronisaus maak.
Broccoli op de Ottolenghimanier
- 500 gram broccoliroosjes
- 6 eetlepels olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 1-2 rode chilipepers, in ringetjes (niet te scherp)
Breng een grote pan water aan de kook. Kook (eventueel in gedeelten) hierin de broccoli 2 minuten. Schep uit de pan en spoel af met koud water. Spreid uit op een schone theedoek zodat de broccoli goed uitlekt en afkoelt.
Meng daarna in een kom de broccoli met 3 lepels olie en flink wat zout en peper.
Verhit een grilpan tot gloeiend heet. Gril de roosjes tot je strepen ziet en doe ze dan in een mooie schaal.
Verwarm ondertussen in een klein pannetje de overige 3 lepels olie en fruit hierin de knoflook en chili tot de knoflook lichtbruin is. Giet de warme knoflookchili-olie over de gegrilde broccoli. Serveer warm of lauw.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten