woensdag 6 maart 2013

Farfalle met bietjes en gerookte makreel

Als je gekookte bietjes en een gerookte makreelfilet koopt, ben je snel klaar met dit gerecht. Ik rookte de makreel zelf, dus het kostte even tijd om alle visvlees van de graten te peuteren. Nadeel van zelf doen, is dat je handen zo erg naar vis blijven ruiken. Zelfs nadat ik m'n haren gewassen had, rook ik nog vis. Maar het was het wel waard. Ook mannetje Q heeft gesmuld.

Een opmerking op 20-2-2015: Grappig dat dit recept aan de beurt is om geindexeerd te worden. Ik heb dit vanavond ook gegeten. Met volkorenfusili, zonder de wijn en met extra veel dille. Dat was weer lekker. 


Farfalle met bietjes en gerookte makreel

(3 personen)
  • 250 gram farfalle
  • 500 gram gare bietjes, in blokjes
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 2 eetlepels kappertjes, eventueel klein gesneden
  • 200 gram gerookte makreel
  • 2-3 takjes dille, gehakt
Breng water aan de kook met wat zout voor de pasta.
Breng in een hapjespan de wijn en het citroensap aan de kook met wat peper en zout. Laat 2 minuten inkoken. Roer dan de crème fraîche erdoor, maar laat het net niet koken. Proef of de saus goed op smaak is, hij moet aan de zure en peperige kant zijn, want straks gaan de zoete bietjes erbij. 
Kook de pasta. 
Verwarm de bietjes in de magnetron. 
Roer, als de pasta bijna klaar is, de vis en kappertjes door de saus om warm te laten worden. Proef nogmaals en pas eventueel aan. 
Giet de pasta af. Roer de warme bietjes door de pasta. Schep in voorverwarmde borden. Schep de saus erover en bestrooi met de dille. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten