Ik paste het recept wel een beetje aan. Ik voegde een extra dooier toe omdat ik daar anders mee bleef zitten, ik gebruikte minder suiker en ik maakte het glazuur zonder boter.
Worteltaart
(springvorm van 22 cm doorsnee)- 3 eieren, waarvan 2 gesplitst
- 225 gram rietsuiker
- 200 gram zonnebloemolie
- 1 theelepel kaneel
- snuf gemalen kruidnagel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 160 gram bloem
- 135 gram geraspte wortel
- 50 gram gehakte walnoten
- 50 gram geraspte kokos
- 100 gram roomkaas
- 25 gram poedersuiker
- 3 eetlepels kokos
Klop de 2 eiwitten in een schone kom stijf en zet even apart.
Klop de 2 eidooiers en het hele ei in een grote kom met de suiker in een paar minuten tot een luchtig mengsel. Klop de zonnebloemolie er voorzichtig door.
Zeef kaneel, kruidnagel, bakpoeder, baking soda en bloem boven het eimengsel en klop dat erdoor. Spatel het stijve eiwit door het mengsel.
Spatel wortel, walnoten en kokos door het beslag.
Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak de cake in ongeveer een uur op 170C gaar. Laat iets afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm. Laat verder afkoelen.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en de kokos. Proef of je het zoet genoeg vindt, doe er anders nog wat meer suiker of kokos door. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en de kokos. Proef of je het zoet genoeg vindt, doe er anders nog wat meer suiker of kokos door. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart.
Mmmm, ik heb ooit maar 1keer worteltaart gegeten, maar dat was zo lekker!
BeantwoordenVerwijderennou, dan ga je nu zelf aan de slag....succes
BeantwoordenVerwijderen