Met meer mokkacrème en vierkante biscuitjes kun je ook een grote pletskeskoek maken.
Pletskeskoek
- 2 theelepels oploskoffie
- 100 gram zachte boter
- 100 gram poedersuiker
- biscuitjes
- sterke koffie
- pure hagelslag
De de oploskoffie in een kom met een eetlepel kokend water en roer tot een papje. Roer de zachte boter erdoor en roer de boter goed smeuïg. Dit gaat het best met een houten pollepel. Je kan ook vals spelen en de boter in de magnetron iets zacht laten worden. Doe dit met hele kleine stapjes, want de boter mag niet smelten. Zeef de poedersuiker boven de smeuïge boter en meng er goed door heen. Dit is je mokkabotercreme.
Doe de sterke koffie in een bord. Doop een biscuitje heel snel in de koffie. Besmeer met mokkacrème. Herhaal met een ander biscuitje en stapel op elkaar. Smeer de buitenkant van de stapel ook in met crème en rol door de hagelslag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten