zaterdag 4 juli 2015

Kikkererwtensalade met chorizo, paprika en rucola

Chorizo is toch wel een dankbaar ingredient. Je hebt er maar erg weinig van nodig, om toch veel smaak te krijgen. Gelukkig maar want het bevat relatief gezien natuurlijk ook best veel vet en zout. Daarom snap ik nooit zo goed waarom er in veel recepten in bijvoorbeeld de Allerhande direct de hele worst van 250 gram wordt gebruikt. Als je kleine blokjes snijdt, kun je met de helft ook toe. De rest pak in in een stukje aluminiumfolie en dan in een diepvrieszakje en vries ik in. Wel binnen een maandje of 2 opmaken, want door het vet kan het ook wat ranzig worden. 

Dit is een mooi recept om op de camping klaar te maken. Je hebt 1 pan nodig om de chorizo en ui in te bakken en eventueel de kikkererwten in op te warmen. Die kun je ook koud door de salade mengen, maar ik vind (lauw)warm lekkerder. Wanneer je dat niet zoveel uitmaakt, kan de salade ook prima mee als je gaat picknicken. Lekker buiten eten dus. Of al fresco, zoals Gereon dat noemt. Ik vind dit recept wel een leuke inzending hiervoor. 


Kikkererwtensalade met chorizo, paprika en rucola


  • 75 gram chorizo (droge worst)
  • 1/2 ui in ringen
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1,5 eetlepel sherryazijn
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 75 gram rucola
Snijd het stukje chorizo in de lengte in 4 repen en snijd deze in dunne kwartplakjes.
Verhit een koekenpan en bak daarin de chorizo een paar minuten. Schep uit de pan. 
Bak de ui en peper in het vet van de chorizo ± 5 minuten tot de ui lichtbruin is. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten mee. Blus af met de sherryazijn. Voeg de kikkererwten en een scheutje water toe en laat deze even meewarmen. 
Schep de rucola en het kikkerwtenmengsel door elkaar in een schaal en serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten