donderdag 30 juli 2015

Gin-tonic met vlierbloesem en komkommer - een "posh picnic"

Ga je niet op vakantie maar wil je wel een beetje een vakantiegevoel krijgen? Maak dan een paar lekkere hapjes en ga lekker picknicken. Kijk eens dichtbij huis. Er is vast wel een bankje onder een mooie boom of een groen plantsoen in de buurt. 

Als manlief thuis is, werkt hij vanuit huis. Meestal lunchen we dan ook samen. Laatst hebben we gepicknickt in onze "achtertuin": de uiterwaarden met grazende koeien en ganzen. In een recente BBC GoodFood stonden allemaal lekkere picknickgerechten - daar hebben de Engelsen meer mee dan wij als Nederlanders. Zo ook deze gin-tonic uit de "posh picnic for two". De picknick bestond verder uit een restje bulgursalade met munt, koriander, olijven, tomaat, komkommer en watermeloen, versgebakken frambozenkokosscones, zalmvlinders (recept daarvan komt nog) en kersen. 


Gin-tonic met komkommer en vlierbloesem


  • stukje komkommer van 10 centimeter (met schil)
  • 3 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • 1/2 deciliter gin
  • 1/4 liter tonic (koud)
Snijd het stukje komkommer in de lengte doormidden. Schil met een dunschiller 2 slierten eraf met een klein stukje schil eraan, zodat je een komkommersliert met een mooi donkergroen randje hebt. Doe de komkommerslierten met de vlierbloesemsiroop en gin een lege jampot en zet in de koelkast.
Rasp de rest van de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Doe het komkommersap ook in de jampot. 
Giet ter plekke het ginmengsel in 2 glazen en schenk de tonic erbij. 

(bron: BBC GoodFood- hoeveelheden vrij aangepast aan het miniflesje gin dat ik had)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten