woensdag 1 juli 2015

Pastasalade met gegrilde kip, meloen en vadouvanolie - 1 juli dag van de #pastasalade

Ineens is 1 juli de dag van de pastasalade. Een aantal bloggers (MarleenAntoinetteSophieGereonWendy en Marianne) kwamen met dit leuke idee. Waarom, daar ben ik nog niet helemaal achter. Maar ik ben de beroerdste niet, dus een pastasalade vandaag. Komt prima uit met dit warme weer. Als je deze pastasalade vandaag nog wilt maken, dan moet je alleen het recept iets aanpassen en een snelle dressing van yoghurt en vadouvan maken en daar de pasta mee omscheppen. 


Pastasalade met gegrilde kip, meloen en vadouvanolie


  • 60 milliliter milde olijfolie
  • 3 theelepels vadouvan
  • 300 gram pasta (kies een leuk vormpje*)
  • 1 gegrilde kip
  • 1/2 cantaloupemeloen 
  • 1 krop andijvie/frisee/eikebladsla
  • 4 stengels bleekselderij
Doe de olijfolie en vadouvan in een potje en laat een nacht staan. Zeef de volgende dag de olie door een fijne zeef. 
Kook de pasta net gaar, spoel af tot lauw en schep dan de vadouvanolie erdoor. 
Pluk het vlees van de kip en scheur in reepjes. 
Snijd de meloen in blokjes.
Snijd de andijvie in reepjes, was in een gootsteen met water en slinger droog in een slacentrifuge. Sla moet je eerst wassen en dan in stukjes snijden of scheuren. (of doe lui en gebruik gemengde sla uit een zakje)
Snijd de bleekselderij in boogjes. 
Meng de kip, bleekselderij en meloen door de pasta. Schep de helft van de sla er voorzichtig door. Verdeel de rest van de sla over een grote schaal en schep de pastasalade erop. 

*) ik gebruikte gigli van Grand'Italia die in het Italiaanse pakket zat dat ik onder andere gewonnen had met de lasagnewedstrijd

1 opmerking:

  1. Lekker Johanneke! En bedankt voor al die linkjes, dat plakken is toch altijd weer een heel gedoe ;-). tot de volgende dag!

    BeantwoordenVerwijderen