Hier waren de meningen over verdeeld. Ik vond het een prima bordje eten, misschien een tikje te eentonig, maar de heren vonden het maar zo-zo. Ik zag in een flits een recept van Nigella Lawson voorbij komen van pasta met ham en doperwtjes en dat leek me wel wat. Lekker snel en handig als voorraadrecept met doperwtjes uit de diepvries. Ook handig om de stukjes broccolistronk in te verwerken die ik soms invries. Soms maak ik iets waar ik alleen de roosjes in wil verwerken, en dan gooi in de stronk in kleine stukjes gesneden in de vriezer.
Pasta met doperwten, ham en broccoli
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)- 1 eetlepel (koolzaad)olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 groene peper, fijngehakt (of een lepeltje sambal)
- 300 gram broccoli, stronk en roosjes gescheiden
- 1/3 groentebouillonblokje
- 100 gram crème fraîche
- 200 gram (diepvries)doperwten
- 150-200 gram hamblokjes
- 200 gram fusili
- zwarte peper
- als je hebt wat verse dragon
Breng water met wat zout aan de kook voor de pasta en kook deze terwijl je de saus maakt. Kook de broccoli de laatste 3 minuten en de helft van de doperwten de laatste 2 minuten mee. Giet af.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, peper en stronkstukjes een paar minuten. Doe er 1,5 deciliter water, het stukje bouillonblok en de helft van de doperwten bij. Breng aan de kook en laat een paar minuten koken. Pureer met de staafmixer tot een groene saus en meng er de crème fraîche door. Breng op smaak met peper en eventueel wat dragon.
Meng de saus en hamblokjes door de pasta/broccoli/doperwten en laat nog een minuutje doorwarmen.
Simpel, maar vast lekker. Volgens mij verwen je de heren teveel.
BeantwoordenVerwijderen