maandag 23 april 2018

Zachte koek met havermout en pinda's - foodblogswap


Deze maand werd ik voor de foodblogswap gekoppeld aan Piens keuken. Naast het bloggen bakt zij op bestelling ook diverse koeken en tussendoortjes. Een tikje in de "gezonde" hoek, waar ik niet echt veel mee heb. Toch vond ik het leuk om een recept in die categorie te kiezen. Mijn oog viel op de "piennuts"-koeken. Een zachte koek of reep met pinda's en pindakaas erdoor wat in combinatie met haar naam een grappige woordspeling opleverde. De kokosbloesemsuiker liet ik weg, de koek was zoet genoeg en anders had ik bruine basterdsuiker gebruikt. De krenten verving ik door rozijnen, ik gebruikte dadelstroop en mijn specerijenmengsel van de Aachener Printen omdat mijn speculaasspecerijen op waren. Het fijnmalen van de dadels en rozijnen was nog wel even lastig ondanks mijn goede keukenmachine. Ik denk daar iets mis mee is. Uiteindelijk lukte het wel. Het eindresultaat is een zachte koekreep, die weer nieuwe energie geeft tijdens bijvoorbeeld een fietstocht. 

Zachte koek met havermout en pinda's - foodblogswap

(voor vorm van ± 18 bij 18 centimeter)

  • 75 gram zachte dadels (ontpit)
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels water
  • 75 gram dadelstroop
  • 75 gram pindakaas
  • 50 gram pinda's, grofgehakt
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 100 gram havermout
Doe dadels, rozijnen, water en dadelstroop in de kom van de keukenmachine en maal fijn.
Meng er de pindakaas, pinda's, speculaaskruiden en havermout door. Waarschijnlijk zul je tussentijds de wanden af moeten schrapen om alles goed gemengd te krijgen. 
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg een stuk bakpapier in de de vorm. Verdeel hierover het deegmengsel. Dek af met een ander stuk bakpapier en duw alles plat en tot een gelijkmatige laag. Trek het bovenste stuk bakpapier eraf. 
Bak de pindakoek in ± 20 minuten gaar. Laat in de vorm afkoelen maar snijd alvast wel in stukjes. Eenmaal afgekoeld kun je deze dan van elkaar losbreken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten