donderdag 25 februari 2010

Lasagne met pompoen en spinazie

Afgelopen zaterdag kregen wij eters. Omdat niet iedereen van dat gezelschap gecharmeerd is van iets bijzonderder eten had ik twee schalen lasagne gemaakt. Eén "gewone" met tomaat-groente-gehaktsaus en één met pompoen en spinazie.


Lasagne met pompoen en spinazie

(4 personen)
  • 15 gram bloem
  • 15 gram boter
  • 250 ml melk
  • nootmuskaat, peper, zout
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • paar blaadjes salie, in ragfijne reepjes
  • 1/3 rode peper, heel fijn gesneden
  • 400 gram pompoen, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 100 ml crème fraîche
  • 400 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • 200 gram groene lasagnebladen
  • 150 gram geraspte kaas
Smelt de boter in een steelpannetje maar laat deze niet bruin worden. Roer de bloem erdoor. Laat 2 minuten op het laagste vuur pruttelen. Roer dan scheutje voor scheutje de melk erdoor zodat je een saus zonder klontjes krijgt. Zorg dat de saus even kookt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer 50 gram van de geraspte kaas door de saus. 
Roer ook wat zout, peper en nootmuskaat door de ontdooide spinazie. 
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuten. Voeg dan de salie en de pompoenblokjes toe. Voeg een scheut water toe en wat zout. Doe de deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur smoren totdat de pompoen halfgaar is. Roer dan de crème fraîche erdoor.
Verdeel de helft van de spinazie over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Schep hierop het pompoenmengsel. Bedek met een laag lasagnebladen. Schep de rest van de spinazie erop. Bedek dit weer met een laag lasagnebladen. Verdeel hierover de witte saus. Bestrooi de bovenkant met de rest van de geraspte kaas. Laat de lasagne in 20 minuten op 360 Watt en 170 C heteluchtgrill in de combimagnetron gaar worden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen