maandag 1 augustus 2011

Zoete ricottabolletjes (baci di ricotta)

baci-di-ricotta-foto

Er was ricotta en wat ging ik daar nu mee doen? Hartig of zoet? Bladerend in mijn kookboeken kwam ik dit recept tegen. Het komt uit Nigella Lawsons "Feest". Wij aten ze als toetje. Haar hele recept met z´n drieën. Eén bord warm eten daarvoor was wel genoeg.


Baci di ricotta

(± 30 stuks)
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 75 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel vanilleextract
  • olie om te frituren
  • poedersuiker
Klop de ricotta en het ei in een kom tot een glad mengsel. Klop de bloem, het bakpoeder, het zout, de kaneel, de suiker en het vanilleextract erdoor tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie (dit kan in een pan op het fornuis, maar je kan ook je frituurpan gebruiken) tot 175C. Schep met een theelepel bolletjes van het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bak er 5-6 tegelijk. Ze draaien -als het goed is - vanzelf om. De baktijd is ongeveer 2 minuten. 
Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna opgestapeld op een mooi bord. Bestrooi met poedersuiker en eet ze zo warm mogelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen