donderdag 12 maart 2015

Pickle van rode kool en bloemkool

Bij de bloemkooltaart wilde ik iets fris. Omdat de hele bloemkool net iets teveel was en ik ook nog een zesde rode kool in de koelkast had liggen combineerde ik die 2 in een snelle pickle. De bloemkool kleurt wel een tikje roze.


Pickle van rode kool en bloemkool


  • 1 deciliter azijn
  • 1 deciliter water
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chiliflakes
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 200 gram rode kool, in dunne reepjes
  • 150 gram bloemkool, in hele kleine roosjes
Breng azijn, water, suiker, zout en chiliflakes en gember aan de kook. 
Doe de rode kool en bloemkool in een glazen kom en overgiet met het kokende zoetzuur. Laat afkoelen terwijl je af en toe omschept. 
Giet het zoetzuur af en bewaar dat eventueel voor een ander inmaakexperiment. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen