zaterdag 27 augustus 2016

Appel met kruimellaagje met macadamia's

We zijn nu weer bijna thuis van onze vakantie aan de andere kant van de wereld. In Australië logeerden we deels bij familie en heb ik best vaak gekookt. Snuffelen in een buitenlandse supermarkt is leuk, maar in Australië ligt het prijspeil wel wat hoger dan in Nederland. Dan ben je blij als er iets goedkoper is dan thuis. Dat waren de macadamia's. Dat moest ook eigenlijk wel, want macadamia's komen uit Australië. Nu is dat goedkoper wel met een korreltje zout te nemen, want het blijven natuurlijk nog steeds dure noten. 
Bij zo'n bordje crumble hoort natuurlijk ook iets van room of ijs. Dat is in Australië beter geregeld dan hier. Double cream is in Nederland niet echt te vinden. Clotted cream in kleine, dure potjes. Niet in de grootverpakkingen zoals wij ooit uit Engeland meenamen. Dat was deze vakantie - met een lange tussenstop in Bali - niet echt mogelijk. 




Appel met kruimellaagje met macadamia's


  • 100 gram rozijnen
  • mespuntje gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel kaneel
  • 600 gram appels
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram boter
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram macadamia's, grof gehakt
Doe de rozijnen met de kruidnagel, kaneel en 2 eetlepels water in een ovenschaal en schep even om. Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe bij de rozijnen in de ovenschaal. 
Doe de suiker en het meel in een kom en meng door elkaar. Rasp de koude boter hierboven en meng met een vork door het suikermeelmengsel. Roer de macadamia's door het kruimeldeeg. Verdeel de macadamiacrumble over de appels. 
Bak de crumble in een oven van 200C in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer eventueel met een schepje mascarpone of een bolletje ijs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen