zaterdag 4 september 2010

Cake met reine claudes en clotted cream

Dit is het toetje dat in Engeland heb gemaakt. En bij een stukje cake hoort clotted cream. Omdat wij in de supermarkt geen potje konden vinden en de kaaswinkel gesloten was, is manlief de tearoom binnengelopen om te vragen waar zij hun clotted cream kochten. En toen kwam hij de tearoom uitgelopen met dit:
foto-clotted-cream

Een bak clotted cream van 2 pound (908 gram) clotted cream. De tearoom kocht dit bij de groothandel, en wij mochten wel een bak overkopen. De rest hebben wij mee naar huis genomen (toch een voordeel dat het niet echt zomers weer is).

Cake met reine claudes

(quichevorm van 22 cm)
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 reine claudes
  • boter en bloem om de vorm in te vetten
Vet de vorm in.
Verwarm de oven voor op 200C. 
Laat de boter zacht worden. Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor. Klop op het laatst het zelfrijzend bakmeel erdoor. Doe het beslag in de vorm.
Halveer de reine claudes en verwijder de pit. Leg de halve pruimen met de bolle kant naar boven op het beslag. 
Bak de cake in ± 50 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen